Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебче-руло

Хлебче-руло

Хлебче-руло
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 2
21/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Не се чудете, защо е на руло, ами го пригответе и опитайте"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 кубче
  • вода - 40 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 30 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 400 г
  • чубрица
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата заедно със захарта.

През това време се пресява брашното, добавя се солта, зехтинът и малко вода, сипва се и маята и се меси до получаване на тесто. Оставя се да втаса на топло, покрито, за около 40 мин.

Вече втасалото тесто се разделя на две топки, които се разточват на две кори. Едната се намазва със зехтин и подправките, а другата се полага отгоре.

Навива се на руло и се оставя в приготвения за печенето съд да втаса още 40 минути.

После се слага да се изпече до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: