Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата със сирене и лук

Фритата със сирене и лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Фритата със сирене и лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Уж не сме гладни и сме на диета, но ако приготвите фритата, хич няма да ви откажем"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 броя
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • праз - 1 стрък
  • див лук - 1/2 връзка
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 2 с.л. царевично
  • сметана - 140 мл нискомаслена
  • сирене - 50 г настъргано Пармезан или Грюер
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте няколко с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие и запържете ситно скълцания праз. Оставете го настрана да се охлади.

Отделно разбъркайте царевичното брашно с част от млякото. Разбъркайте и добавете останалото мляко, яйцата и сметаната.

Подправете сместа със сол и черен пипер и разбийте добре. Накрая прибавете настъргания Пармезан или Грюер - може и обикновен кашкавал и натрошеното едро сирене.

Сипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене, сипете запържения праз и едро нарязаните стръкчета див лук. Объркайте внимателно и леко.

Сложете фритатата да се пече в предварително загряна на около 220 градуса фурна за 25-30 минути или докато се стегне и добие златист цвят. Поднесете фритатата със сирене и лук леко охладена и нарязана на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка: