Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Фритата»Фритата с лук, гъби, шунка и картофи

Фритата с лук, гъби, шунка и картофи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Фритата с лук, гъби, шунка и картофи
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • картофи - 3 бр. сварени
  • шунка - 150 г
  • печурки - 5 бр. гъби
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 2 глави кромид
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - за мазане
  • олио - 7 - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сварените картофи на кубчета, не много дребни и ги слагаме в купа.

Гъбите ги режем на тънки парченца, пънчетата също ги режем, и тях ще използваме.

В тигана на котлона слагаме 5 с.л олио и загряваме, вътре добавяме гъбите и ги задушаваме. Разбъркваме с дървена лъжица.

Шунката я нарязваме на малки тънки парчета и прибавяме в тигана.

Разбъркваме добре. Нарязваме лука на едри парчета и добавяме към края и той да се задуши. Разбъркваме всичко.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Като е готово всичко - да се е задушило, го слагаме в купата при картофите.

Разбиваме 6 яйца в друга купа заедно с прясното мляко, 2 с.л. олио и щипка сол и черен пипер на вкус. Изливаме при другите съставки.

Всичко объркваме добре с лъжица. Слагаме всичко в намазнена с олио тава.

Печем фритатата в загрята на 180 градуса фурна.

Да ви е сладко!

Хапваме топло, нарязано на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: