Постен суджук

РАГРАГИноватор32813112
21/11/2017
"Отворете бутилка с вино и се насладете на този уникален постен суджук, който ни очарова "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 325
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • грозде - 1.5 - 2 кг
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 пакетче
  • орехи - 1 ч.ч. цели
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате грозде, го пасирайте и прецедете в гевгир. Може да се използва директно гроздов сок, което Ви улеснява още повече.

Сложете захарта в нишестето и разбъркайте с малко сок докато се разтворят. Сварете всички продукти заедно, да се получи гъст крем. Оставете докато се охлади.

Нанижете орехите на конец. Ореховият наниз се потопява в гроздовия сок, оставя се да изсъхне за малко. След това се потопява отново и се оставя да изстине.

Оставя се на сухо и проветриво място да изсъхне добре, като преди това се поръсва с пудра захар.

На вид прилича малко на локум с орехи. Но далеч не е същото на вкус.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар