Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Лозарски кебап с гъби и чушки

Лозарски кебап с гъби и чушки

Лозарски кебап с гъби и чушки
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Свинско месо, което се топи в устата и сосче, което ти идва да отопиш до последната хапка, нищо чудно, че рецептата е толкова популярна"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр. печени червени
  • домати - 250 г консерва
  • свинско месо - 500 г от бут
  • гъби - 250 г от консерва
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава стар
  • целина - няколко листенца
  • джоджен - сух
  • чубрица
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мас - 1 с.л.
  • вино - 100 мл
  • вода - 50 - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре месото и го нарязваме на хапки. Запържваме леко за около 5-6 минути.

Задушаваме лука в свинската мас, към него добавяме нарязани моркови и печени пиперки.

Оставяме така и след като се позапържат добавяме червен пипер, доматите, виното консервираните гъби и останалите подправки.

Добавяме към месото всички зеленчуци, водата и още малко вино. Затваряме капака и оставяме ястието да се готви на слаб огън.

Ако не искате да има повечко сос, оставяте да поизври водата и да се сгъсти кебапът. Поднасяме докато е още топъл.

Лозарският кебап с гъби и чушки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: