Кифлички с шипков мармалад

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
563
4
25/12/2019
"Класически, стилни и толкова вкусни - как да не ги изяде човек още докато са топли "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 331
  • Преглеждания за месеца519
  • Преглеждания за седмицата124
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото леко се затопля и в него се разтваря маята. Брашното се прави на кладенче и в него се налива млякото, а след това се добавят яйцата - с изключение на единия жълтък, който се отделя в чашка.

Излива се олиото и се замесва меко тесто. Оставя се да си почине на топло за около 30- 40 минути. След това тестото се премесва леко и се дели на четири топки.

Една по една топките се разточват с дебелина 1 см. След това се режат на триъгълници. Във всеки триъгълник се слага по една лъжица от шипковия мармалад. Навиват се на кифлички.

Тава се застила с хартия за печене и върху нея се подреждат кифличките. Оставят се за 15 минути на топло да си починат.

Останалият жълтък се разбива с 1-2 капки оцет и 1 к.л. олио. С тази смес се намазват кифличките. Накрая се поръсват със сусамовите или макови семена, а може и с двете.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Кифличките с шипков мармалад са много вкусни.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар