Кифлички с шипков мармалад

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
206
1k
305
607
4
25/12/2019
"Класически, стилни и толкова вкусни - как да не ги изяде човек още докато са топли"
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 650
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото леко се затопля и в него се разтваря маята. Брашното се прави на кладенче и в него се налива млякото, а след това се добавят яйцата - с изключение на единия жълтък, който се отделя в чашка.

Излива се олиото и се замесва меко тесто. Оставя се да си почине на топло за около 30- 40 минути. След това тестото се премесва леко и се дели на четири топки.

Една по една топките се разточват с дебелина 1 см. След това се режат на триъгълници. Във всеки триъгълник се слага по една лъжица от шипковия мармалад. Навиват се на кифлички.

Тава се застила с хартия за печене и върху нея се подреждат кифличките. Оставят се за 15 минути на топло да си починат.

Останалият жълтък се разбива с 1-2 капки оцет и 1 к.л. олио. С тази смес се намазват кифличките. Накрая се поръсват със сусамовите или макови семена, а може и с двете.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Кифличките с шипков мармалад са много вкусни.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар