Начин на приготвяне
Млякото леко се затопля и в него се разтваря маята. Брашното се прави на кладенче и в него се налива млякото, а след това се добавят яйцата - с изключение на единия жълтък, който се отделя в чашка.
Излива се олиото и се замесва меко тесто. Оставя се да си почине на топло за около 30- 40 минути. След това тестото се премесва леко и се дели на четири топки.
Една по една топките се разточват с дебелина 1 см. След това се режат на триъгълници. Във всеки триъгълник се слага по една лъжица от шипковия мармалад. Навиват се на кифлички.
Тава се застила с хартия за печене и върху нея се подреждат кифличките. Оставят се за 15 минути на топло да си починат.
Останалият жълтък се разбива с 1-2 капки оцет и 1 к.л. олио. С тази смес се намазват кифличките. Накрая се поръсват със сусамовите или макови семена, а може и с двете.
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Кифличките с шипков мармалад са много вкусни.