Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладкото мляко, като добавите 1 с.л. захар, 1 с.л. брашно и солта. Оставете маята на топло да се надигне.
Изсипете маята в брашното, чукнете яйцата, сипете олиото и замесете меко тесто. Оставете тестото на топло да втаса.
Разточете тестото на тънки кръгове. Нарежете всеки кръг на триъгълници. Сложете към широкия край на триъгълника лъжичка шипков мармалад.
Завийте кифличките. Наредете ги в тава, застлана с хартия, намажете ги с жълтък и поръсете с маково семе.
Оставете кифличките за около 20 мин. да втасат отново и ги изпечете в загрята фурна до златисто.
Кифличките с маково семе и шипков мармалад са готови.