Печени ребра с къри

Печени ребра с къри
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Винаги взимайте пример от лакомниците, щом става дума за ядене - те ще ви кажат, че с къри стават най-ароматните и вкусни печени ребърца"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 600 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • соев сос - 50 мл
  • черен пипер - 2 щедри щипки
  • сол - на вкус
  • къри - 1 - 2 ч.л.
  • лук - за гарниране
  • сланина - за намазване на скарата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбърква марината от соев сос, къри, черен пипер, сол и олио.

Намазваме свинските ребра от двете страни и ги оставяме покрити с фолио в хладилника да се овкусят за 1 час.

Загрява се скара, намазваме с мазнина и поставяме ребрата да се пекат. Обръщат се като се зачерви добре.

Заедно с ребрата се поставят и главички лук да се овкусят от соковете на ребрата.

Сервираме в чиния порция ребърца с печени глави лук и туршия. Сипете чаша вино и нападайте!

Печените ребра с къри са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: