Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Лесна рецепта за толумбички

Лесна рецепта за толумбички

ПресиянаПресияна
Новак
996402
15/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Запретвайте ръкави, тези вкусни и лесни толумбички може всеки да приготви. Да ви сладко!"

Необходими Продукти

  • вода - 500 мл.
  • масло - 125 грама
  • яйца - 6 броя
  • брашно - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • За сиропа
  • захар - 500 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - сок от един лимон
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата завира и в нея се слагат солта и маслото. Брашното се прибавя постепенно и се бърка с дървена лъжица, да стане гладко тесто и сместа започне да се отлепва от съда.

Сваля се от котлона, изстива малко и се слагат едно по едно яйцата. Бъркането продължава, за да стане гладка хомогенна смес.

Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се сваряват. Накрая се слагат ванилията и лимоновият сок.

С шприц шприцоваме толумбичките и пържим в горещо олио, без да ги набождаме с вилица. Изваждаме толумбичките с решетъчна лъжица. Готовите толумбички заливаме със студен сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
540
412
315
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е супер! Но думата е тулумбичка!
13.12.2022 18:23
Дени
Дени
Много ефикасна рецепта!
18.04.2014 18:06
13
3
Uliana
Uliana
Моите станаха вкусни но нещо формировката не се получи
02.02.2014 18:47
9
5
1
Покажи всички подкоментари
Краси
Краси
Съгласна съм с Делян-брашното трябва да е повече и сокът от лимон не е задължителен.
13.11.2013 11:21
11
5
Павлина
Павлина
Направих толумбичките по тази рецепта,станаха чудесни,но леко накисиляваха от сиропа.следващият път ще намаля количеството на лимоновия сок.Благодаря за чудесната рецепта!
29.10.2013 16:52
5
2
Джаки
Джаки
а коя вода за какво е, че има 2 пъти вода при продуктите?
23.10.2013 15:39
7
1
Покажи всички подкоментари
диди
диди
яицата са седем и брашното е десет средно големи супени лъжици с връх и се пържат в горещо олио чиито количество е като за пържени картофи
23.10.2013 15:03
1
3
делян
делян
Брашното трябва да е повече, колега. Колкото вода, толкова грама и брашно.
14.10.2013 21:12
22
2
1
Покажи всички подкоментари