Свински ребра с картофи и моркови на фурна

23/12/2019
"Обичана от всички вкъщи класика - свински ребра с картофи и моркови на фурна"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо93 529
  • Преглеждания за месеца3825
  • Преглеждания за седмицата456
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свински ребра - 600 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 3 - 4 с. л.
  • марината
  • соев сос - 100 мл
  • червен пипер - 1 к. л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • кимион - 2 щипки
  • чесън на прах - 1 к. л.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • сол - на вкус
  • риган
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват на средно големи парчета. Картофите и морковите се обелват и нарязват на полумесеци.

В купа смесваме соевия сос, черен и червен пипер, кимион, чесън на прах и лимонов сок.

Добавя се риган и разбъркваме добре. Ребрата се намазват с маринатата и оставяме в купата за кратко, да поемат аромата на подправките.

В тава нареждаме ребрата, между тях разпределяме картофи и моркови, поръсват се със сол, черен пипер и чубрица.

Сипва се в тавата останалата марината, долива се малко вода, да стига до половината на ребрата и покриваме с фолио.

Печем свинското в загрята фурна на 200 градуса за 1 час. Фолиото се сваля и печем още 20 минути до готовност и за апетитен загар.

Свинските ребра с картофи и моркови на фурна са готови.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#227922
Стана супер!

Маринатата, която направих, беше малко по-различна и стояха около 1 час в нея.
2
0