Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с картофи на фурна

Свински ребра с картофи на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свински ребра с картофи на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако днес е ред за готвене на свинското с картофи, то тогава нека е по тази рецепта, за да се получи много апетитно"

Необходими Продукти

  • свински ребра - около 800 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • домати - 1 ч.ч. сок
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер и сол - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • девесил - 2 - 3 щипки за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусна рецепта за картофи с месо.

Нарежете свинските ребра на порции, измийте и ги поставете в тенджера със студена вода. Поставете тенджерата на котлона и след като заври водата, обирайте образувалата се пяна на повърхността с решетъчна лъжица. Оставете ги да се варят за 20 минути и премахнете тенджерата от котлона.

Докато ребрата се варят, почистете зеленчука и нарежете: лука на ситно, морковите и праза на шайби, а картофите - на едри парчета.

Прибавете ги в тава (с капак) и добавете доматения сок, червения и черен пипер на вкус, дафиновия лист и разбъркайте.

Отгоре подредете порциите ребра и налейте от бульона около 2 ч.ч.

Посолете на вкус ястието със свинско и поръсете с девесила, полейте с 2 с.л. олио и затворете капака на тавата.

Поставете свински ребра с картофи на фурна в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: