Начин на приготвяне
Много вкусна рецепта за картофи с месо.
Нарежете свинските ребра на порции, измийте и ги поставете в тенджера със студена вода. Поставете тенджерата на котлона и след като заври водата, обирайте образувалата се пяна на повърхността с решетъчна лъжица. Оставете ги да се варят за 20 минути и премахнете тенджерата от котлона.
Докато ребрата се варят, почистете зеленчука и нарежете: лука на ситно, морковите и праза на шайби, а картофите - на едри парчета.
Прибавете ги в тава (с капак) и добавете доматения сок, червения и черен пипер на вкус, дафиновия лист и разбъркайте.
Отгоре подредете порциите ребра и налейте от бульона около 2 ч.ч.
Посолете на вкус ястието със свинско и поръсете с девесила, полейте с 2 с.л. олио и затворете капака на тавата.
Поставете свински ребра с картофи на фурна в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 40 минути.