Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с моркови и картофи

Свински ребра с моркови и картофи

Свински ребра с моркови и картофи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Не се опитвайте да впечатлите мъж със зеленчукови кюфтенца! Мъжете предпочитат свински ребра!"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • розмарин
  • соев сос
  • универсална подправка - за свинско месо
  • бяло вино - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се овкусяват с подправката за месо и соевия сос. Оставят се в купа покрита с фолио и в хладилника за 2-3 часа да се мариноват.

През това време картофите и морковите се почистват и нарязват на ленти. Поставят се в тавичка намазана с мазнина и се поръсват със сол, черен пипер и ситно нарязан розмарин.

Отгоре се нареждат ребрата, сипва се 1 к. ч. бяло вино. Покрива се с алуминиево фолио. Печем в загрята фурна 200 градуса за 1 час.

Сваля се фолиото и се запича за още 20 минути за хрупкава коричка. Поднасяме ребрата с гарнитура от моркови и картофки. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: