Баница с тиква, халва и канела

24/11/2017
"Търсенето на най-вкусната баница приключи с успех и докато ние се наслаждаваме на тази баница с тиква, халва и канела, вие си запишете рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 814
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от кората и семeната, настъргва се на едро ренде. Вземат се две кори, първата се поръсва с олио, върху нея поставяме втора кора и тя се поръсва с олио.

Тиквата се разпределя по цялата кора, отгоре се поръсва с две супени лъжици захар, канела и натрошена халва, после се навива на руло.

Нарежете халвата на парченца, така ще стигне за всички рула. Тиквата не се смесва с захарта, защо се разводнява и пуска сок, затова захарта се ръси отгоре.

Рулата се навиват като охлюв в намазана с мазнина тава, като се започва от средата. Така се оформят всички кори, навиват се една след друга, докато се напълни тавата.

Отгоре се поръсва с малко олио и печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути докато се зачерви. Изважда се и покриваме с кърпа.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар