Начин на приготвяне
Тиквата се почиства и настъргва на едро ренде. За по-лесно халвата се нарязва на 5 парчета за всяко руло по едно парче. Взема се една кора, поръсваме с олио, върху нея втора кора и поръсваме обилно с тиква, 1 с.л. галета, 1 с.л. захар и натрошеното парче халва. Навива се руло от тясната страна и нареждаме в тава намазана с мазнина.
Нареждат се всички рула, с нож се нарязва на парчета и поръсваме с олио.
Печем в загрята фурна 30 минути до златисто.
Сиропът предварително е сварен с ванилията, охладен и добавен лимонов сок.
Изважда се баницата с халва и тиква и заливаме със студен сироп.
Оставя се на хладно, да попие, и сервираме.
Много е вкусна, а това беше последната тиква :)