Начин на приготвяне
Тиквата се почиства от кората и семената, настъргва се на едро ренде. Вземат се две кори, първата се поръсва с олио, върху нея поставяме втора кора и тя се поръсва с олио.
Тиквата се разпределя по цялата кора, отгоре се поръсва с две супени лъжици захар, канела и натрошена халва, после се навива на руло.
Нарежете халвата на парченца, така ще стигне за всички рула. Тиквата не се смесва с захарта, защо се разводнява и пуска сок, затова захарта се ръси отгоре.
Рулата се навиват като охлюв в намазана с мазнина тава, като се започва от средата. Така се оформят всички кори, навиват се една след друга, докато се напълни тавата.
Отгоре се поръсва с малко олио и печем сладката баница в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути докато се зачерви. Изважда се и покриваме с кърпа.
Баницата с тиква, халва и канела е готова.