Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с тиква, халва и канела

Баница с тиква, халва и канела

Баница с тиква, халва и канела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Търсенето на най-вкусната баница приключи с успех и докато ние се наслаждаваме на тази баница с тиква, халва и канела, вие си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - 1 ч.ч.
  • тиква - 1 кг цигулка
  • канела - 2 с.л.
  • халва - 100 г
  • захар - 1 ч.ч. кристална
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства от кората и семената, настъргва се на едро ренде. Вземат се две кори, първата се поръсва с олио, върху нея поставяме втора кора и тя се поръсва с олио.

Тиквата се разпределя по цялата кора, отгоре се поръсва с две супени лъжици захар, канела и натрошена халва, после се навива на руло.

Нарежете халвата на парченца, така ще стигне за всички рула. Тиквата не се смесва с захарта, защо се разводнява и пуска сок, затова захарта се ръси отгоре.

Рулата се навиват като охлюв в намазана с мазнина тава, като се започва от средата. Така се оформят всички кори, навиват се една след друга, докато се напълни тавата.

Отгоре се поръсва с малко олио и печем сладката баница в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути докато се зачерви. Изважда се и покриваме с кърпа.

Баницата с тиква, халва и канела е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: