Баница с шунка и кашкавал

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697154
08/09/2012
"Една вкусна импровизация на рецептата за класическа баница, но този път с шунка и кашкавал!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 029
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата75
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва, а шунката се реже на дребни парченца.

На дъното на намазнена тава се слагат 2 кори, които се набират, поливат се или се мажат с четка с малко разтопено масло.

Отгоре се подрежда част от кашкавала, шунката и натрошеното сирене. Слага се по малко над всеки 2 кори и така се реди докрай.

Наредената баница се реже на парчета и отгоре се полива с останалото масло.

Разбиват се яйцата, киселото мляко и содата и баницата с шунка и кашкавал се залива. Пече се в умерено загрята фурна на 200 градуса за 35 мин.

Рейтинг

5 13
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вили
Вили
09.09.2012 18:27
Здравейте!!! Пробвах вашата рецепта,стана много хубава баница :) Моето семейство много я хареса!
1
0
Maрия
Maрия
08.09.2012 10:50
Много добра идея за закуска ,особено когато ти е писнало от еднотипната баница със сирене :)
4
0