Начин на приготвяне
1. Пригответе си подходящи чашки, измиите ги и ги подсушете добре.
2. След това натрошете обикновените бисквитки на дъното на всяка от чашите.
3. Сложете в тенджерка на котлона 400 мл мляко и 3 с.л. захар.
4. След като започне да завира млякото, добавете към него какаото и нишестето. Разбърквайте до сгъстяване.
5. Изсипете получения какаов крем върху бисквитите. Останете настрани, докато се охлади напълно, а след това приберете в хладилник за 30 мин.
6. След което с помощта на миксер се разбива ваниловия крем. За целта вземете купа, изсипете 400 мл студено прясно мляко, добавете 1 с.л. захар и изсипете крема на прах. Разбийте за 5 мин на средна степен.
7. Изсипете ваниловия крем върху какаовия.
8. С помощта на ренде настържете малко млечен шоколад отгоре и вашият домашен какаов крем в чаша е готов.