Парена туршия от червена капия

Бай СтавриБай СтавриНовак
21/09/2012
"При толкова пресни червени капии по пазара просто не може да не сложите поне няколко буркана с парена туршия!"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо45 519
  • Преглеждания за месеца1246
  • Преглеждания за седмицата124
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • червени чушки - 5 кг капия
  • оцет - 2 л винен
  • вино - 1 л наливно
  • вода - 1 л
  • сол - 2 ч.ч.
  • захар - 3 - 4 с.л. (може и без)
  • олио - 2 ч.ч.
  • синап - 1 - 2 с.л. синапено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте чушките и ги почистете от семенната част. Кипнете в съд оцета, виното, водата, солта, захарта и олиото.

Пускайте по няколко пиперки в кипящата смес. След 2-3 минути ги вадете и пускайте следващите.

Щом парените чушки изстинат, ги наредете в буркани, като по желание добавяйте почистени скилидки чесън.

Саламурата кипнете още веднъж и долейте в бурканите, като добавите и по малко синапени зърна. Отгоре притиснете с по 2 кръстосани лозови пръчици.

Затворете бурканите плътно и съхранявайте на хладно място. След 18 дни парената туршия от червена капия е готова за консумация.

Рейтинг

5 6
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Дончо Иванов
Дончо Иванов
09.08.2015 19:04
Самите буркани не се ли варят?
3
0
Иво
Иво
13.07.2014 15:39
С вино? Ми аз лично предпочитам нещо класическо. Каква кухня е това? Май не е Българска?
3
2
m_eeri
m_eeri
01.09.2013 20:43
Днес си направих парени камбита по тази рецепта, но ми се струва, че солта е много.
2
0