Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Парена туршия от червена капия

Парена туршия от червена капия

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Парена туршия от червена капия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"При толкова пресни червени капии по пазара просто не може да не сложите поне няколко буркана с парена туршия!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 5 кг капия
  • оцет - 2 л винен
  • вино - 1 л наливно
  • вода - 1 л
  • сол - 2 ч.ч.
  • захар - 3 - 4 с.л. (може и без)
  • олио - 2 ч.ч.
  • синап - 1 - 2 с.л. синапено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте чушките и ги почистете от семенната част. Кипнете в съд оцета, виното, водата, солта, захарта и олиото.

Пускайте по няколко пиперки в кипящата смес. След 2-3 минути ги вадете и пускайте следващите.

Щом парените чушки изстинат, ги наредете в буркани, като по желание добавяйте почистени скилидки чесън.

Саламурата кипнете още веднъж и долейте в бурканите, като добавите и по малко синапени зърна. Отгоре притиснете с по 2 кръстосани лозови пръчици.

Затворете бурканите плътно и съхранявайте туршията на хладно място.

След 18 дни парената туршия от червена капия е готова за консумация.

Ако рецептата ти харесва, опитай и тези мариновани червени чушки или нашата царска туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дончо Иванов
Дончо Иванов
Самите буркани не се ли варят?
09.08.2015 19:04
4
Иво
Иво
С вино? Ми аз лично предпочитам нещо класическо. Каква кухня е това? Май не е Българска?
13.07.2014 15:39
3
2
m_eeri
m_eeri
Днес си направих парени камбита по тази рецепта, но ми се струва, че солта е много.
01.09.2013 20:43
4