Маринована сьомга на фурна

28/11/2017
"Имате само 20 минути да решите с каква гарнитура ще поднесете тази сочна сьомга "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 281
  • Преглеждания за месеца191
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сьомга - 1 кг
  • за марината
  • сух копър
  • сух девесил
  • риган
  • лук на прах
  • сол
  • зехтин - 30 мл
  • лимон - сока от 1/2 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

В съд поставяме всички съставки за марината и разбъркваме добре.

Прибавяме готовата, нарязана на парчета, сьомга, и оставяме така за около час-два да престой.

Така маринована рибата може да се изпече и на скара, но аз предпочетох във фурната.

В тава за печене поставяме сьомгата и печем във фурна за около 20 минути в загрята на 200 градуса.

Вадим, поставяме в чиния и сервираме с гарнитура по желание.

Комплект вилица и нож за скара
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект вилица и нож за скара
8.58 лв.
Виж ››

Специално предложение за всички майстори на барбекюто - стилен комплект вилица и нож за скара, с които ще приготвите перфектните ястия за семейните събирания

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар