Начин на приготвяне
Поставяме яйцата във вряща вода и варим. Нарязваме шунката, сварените и обелени картофи и стерилизирани краставички на кубчета.
Изстудяваме яйцата, обелваме ги и ги нарязваме на ситно.
Смесваме яйцата, шунката и картофите с магданоза, копъра, сметаната, солта, горчицата, черния пипер, захарта, лимоновия сок и стерилизираните краставички.
Разрязваме пресните краставички на половинки, издължаваме ги, 4 от тях напълваме с приготвената смес, а с останалите 4 похлупваме напълнените половинки.
Изрязваме 4 парчета фолио с подходяща големина, увиваме приготвените краставички и закрепване краищата на фолиото.
Печем около 15-20 минути, като обръщаме често.