Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Треска Ахоариеро (Испански рибен специалитет)

Треска Ахоариеро (Испански рибен специалитет)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Треска Ахоариеро (Испански рибен специалитет)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
44 мин.
Порции
4
"Кулинарията отдавна не признава граници, затова ви представяме най-вкусните рецепти от цял свят"

Необходими Продукти

  • треска - 350 г филе с кожа
  • лук - 1 глава средна
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр. червена
  • чили - 2 бр. сухи чушлета
  • суха чушка - 1 бр. червена
  • домат - 2 бр. големи
  • доматен сок - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 шепа, листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и свежите чушки и ги задушете в загретия на умерен огън зехтин. През това време обелете и нарежете доматите на кубчета, а чесъна на филийки. Сухата червена чушка натрошете на ситно, ако е от месест сорт, в противен случай я накиснете във вода и с остър нож отстранете (изстържете) месото от нея и кожичката изхвърлете.

Когато лукът започне да добива леко карамелен цвят, сложете чесъна, а след минута доматите заедно с доматения сок, дафиновия лист и сухите чушки (лютите чили пуснете целички). Налейте около 100 мл вода и подправете със сол. Гответе до извиране на течността и оставане на мазнина.

Рибата запечете в отделен тиган с много малко мазнина и сол. Направете го на умерен до силен огън, поставяйки филето с кожата отдолу за две минути, след това обърнете и от другата страна за още две.

Готовата треска отделете от кожата и накъсайте във вече готовото софрито и разбъркайте леко, след което поръсете със прясно накълцан магданоз, заделяйки от него и за поръсване при сервиране.

Поднесете като предястие или вкусна разядка в компания с препечени филийки. Може да се консумира както топло, така и студено.

Добър апетит!

Препоръка:

Кожата от рибата също може да прибавете нарязана в ястието, тя е много вкусна. За предпочитане е винаги да се купува бяла риба с кожа, за да се запазват соковете възможно най-много при готвене.

Сосчето отделено от печенето на треската също може да сипете в готовото ястие и да разбъркате добре. То е много ароматно и ще овкуси допълнително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: