Начин на приготвяне
Свинското месо нарязваме на малки хапки.
Лука нарязваме на полумесеци. Гъбите на филийки. Червената чушка на слайдове. Доматите на едро.
Бекона нарязваме на малки кубчета.
Слагаме лука в тигана без олио на средно силен огън. Запичаме го, докато придобие златисто кафяв цвят, след което добавяме гъбите и половината от маслото.
След като гъбите и лукът омекнат, ги прехвърляме в чиния.
В същия тиган слагаме месото и го запичаме също без олио. Месото ще започне да пуска вода. Бъркаме периодично, за да не залепне. Когато водата от тигана се изпари, махаме месото и слагаме нарязаната чушка. Запичаме без олио за около десетина минути и сваляме от котлона.
В същия тиган на слаб огън запичаме бекона, също без олио. Оставяме го, докато мазнината му се разтопи, като разбъркаме от време на време, за да не загори. След това го прехвърляме в чиния, покрита с кухненска хартия, за да попие мазнината.
Включваме фурната да се загрява на 220°C.
В тавичката, първо, слагаме месото. Главата чесън разрязваме на половина и я слагаме между месото. Върху него разстиламе лука с гъбите, после доматите и върху тях слагаме запечената чушка.
Подправяме със сол и черен пипер. Разпределяме останалото масло и наливаме виното.
Покриваме тавичката със свинските хапки с алуминиево фолио и я пъхаме в загрятата фурна.
Печем а ла свинския кебап около 30-40 минути, след което махаме фолиото и печем още около 15 минути.
Поръсваме с ситно нарязан магданоз и парченца запечен бекон.
Сервираме сочни свински хапки с гъби и зеленчуци, докато е топло, с чаша бяло вино.
Добър апетит!
Коментари