Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кебап»Свински хапки с кисели краставички и гъби

Свински хапки с кисели краставички и гъби

Свински хапки с кисели краставички и гъби
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
27/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ако обичате да си угаждате, значи задължително трябва още утре да си хапнете от този свински кебап"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • олио - 5 с.л.
  • червен лук - 1 голяма глава
  • кисели краставички - 6 бр.
  • гъби - 120 г буркан
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • чубрица
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • магданоз - 3 стръка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свински хапки с кисели краставички и гъби - бърза и вкусна гозба за обяд или вечеря.

Нарежете червен лук на полумесеци, месото на хапки, краставички на кръгчета и отцедете гъбите от течността.

В тиган се загрява олио, запържва се месото, поръсено със сол и черен пипер.

Добавете нарязания лук, когато омекне леко, поръсете с червен пипер и сипете вода, да се задуши под капак, докато омекне месото.

Последно прибавете кисели краставички и гъби, овкусете с подправки и сипете топло прясно мляко.

Къкри свинският кебап за 5-10 минути да се получи сосче.

Сервирайте поръсено с нарязан магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: