Начин на приготвяне
Гъбите се нарязват на филийки. Посоляват се и се запичат за 2 минути в сух тиган и се махат от огъня.
Лукът (или празът) се нарязва на едро. Задушава се в зехтина, докато придобие златист цвят. Към него се добавят маслото и месото, предварително нарязвано на малки хапки.
Оставя се за 5 минути на слаб огън да се задуши. През това време се намачкват доматите и към тях се прибавя лютата къри паста и малко сол.
Така получената смес се изсипва при месото и лука. Добавят се и гъбите. Разбърква се добре и се оставя за още 5 минути на слаб огън.
Когато месото е почти готово, огънят се усилва на максимум, за да изчезне отделената вода и да остане само гъст сос. Сервира се горещо, за предпочитане със студена бира!