Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Празнична салата с пуешко месо и авокадо

Празнична салата с пуешко месо и авокадо

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Празнична салата с пуешко месо и авокадо
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Поводи за празник винаги ще се намерят, важно е да сме подготвени с точната салата"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 1 ч.ч. от печено месо
  • авокадо - 2 бр.
  • чери домати - 4 бр.
  • царевица - 1/4 ч.ч. от консерва или сварена
  • селъри - 2 стебла, нарязани на тънки ивички
  • зеле - 2 с.л. нарязано бяло
  • зеле - 2 с.л. нарязано червено
  • репички - 3 - 4 бр.
  • червен лук - 1/2 малка глава
  • майонеза - 5 с.л.
  • зелен лук - 2 - 3 бр., нарязан на ситно или 2 с.л. нарязан на ситно червен лук
  • кориандър - 1 с.л., нарязани на ситно листа пресен или магданоз
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лимон - 4 бр. резени
  • червено цвекло - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа сложете нарязаните зеле, репички, селъри, кориандър, червен и зелен лук (като оставите зелено стръкче от него за аранжиране).

Месото нарежете на кубчета, а доматите - на четвъртинки. Разполовете авокадото, извадете костилката и внимателно с лъжица изгребете вътрешността. Нарежете я на кубчета. Сложете ги в купа, поръсете с лимоновия сок и объркайте внимателно.

Прибавете всички останали продукти, объркайте ги внимателно.

Смесете майонезата с лимонов сок, черен пипер и сол. Овкусете с нея салатата.

Разпределете я в черупките от авкадото.

За подложки използвайте резенчета лимон. Аранжирайте с листа от цвекло и малко въображение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: