Начин на приготвяне
В студен тиган излейте зехтина и загрейте на умерен огън. Нарежете на ситно чесъна и шалота и прибавете, като запържите за кратко.
Добавете щипка (лют пипер по желание), отцедените и нарязани гъби и разбъркайте за 2 минути.
Прибавете нарязаните на четвъртинки чери домати. Запържете около 5-6 минути.
Добавете виното и оставете да се изпари алкохолът. Накрая сложете нарязаните на две зелени маслини.
Пастата е сварена в тенджера с вряща подсолена вода ал денте.
Прехвърлете пастата с помощта на решетеста лъжица в тигана със соса, така че да сипете и малко от водата от варенето на пастата.
Разбъркайте добре и поднесете с настърган на ситно пармезан и стръкчета босилек.