Начин на приготвяне
В дълбок съд смесваме сухите съставки и хубаво ги объркваме. Добавяме водата и омесваме меко и пухкаво тесто. По време на месенето прибавяме зехтина.
Прехвърляме тестото в съд с намазнено дъно и го покриваме с кърпа. Оставяме го на втаса за 1 час на стайна температура.
Разполовяваме доматите. Прехвърляме тестото в тавичка, като го разстиламе по цялото и дъно. Покриваме с кърпа и оставяме да почине за още 20 мин.
След това нареждаме доматите и маслините с леко притискане.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. След изпичане намокряме леко фокачата с вода и покриваме с кърпа за 10 мин. Така ще омекне. Да ви е сладко.
Фокача с маслини и чери домати - вкусът на Италия!
Емблематичен вкус, който по нищо не отстъпва на други италиански тестени изкушения като брускети и домашната пица.