Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с маслини и чери домати

Фокача с маслини и чери домати

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Фокача с маслини и чери домати
Снимка: Иван Паунов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
31 мин.
Порции
6
"Фокача с маслини и чери домати - вкусът на Италия!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 7 г
  • захар - 5 г
  • сол - 2 щ.
  • зехтин - 30 мл
  • чери домати - 50 г
  • маслини - 50 г без костилка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме сухите съставки и хубаво ги объркваме. Добавяме водата и омесваме меко и пухкаво тесто. По време на месенето прибавяме зехтина.

Прехвърляме тестото в съд с намазнено дъно и го покриваме с кърпа. Оставяме го на втаса за 1 час на стайна температура.

Разполовяваме доматите. Прехвърляме тестото в тавичка, като го разстиламе по цялото и дъно. Покриваме с кърпа и оставяме да почине за още 20 мин.

След това нареждаме доматите и маслините с леко притискане.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин. След изпичане намокряме леко фокачата с вода и покриваме с кърпа за 10 мин. Така ще омекне. Да ви е сладко.

Фокача с маслини и чери домати - вкусът на Италия!

Емблематичен вкус, който по нищо не отстъпва на други италиански тестени изкушения като брускети и домашната пица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: