Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнена скумрия с бекон и гъби на фурна

Пълнена скумрия с бекон и гъби на фурна

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пълнена скумрия с бекон и гъби на фурна
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Риба - поне веднъж в седмицата, но тази пълнена скумрия с бекон и гъби можем да хапваме всеки ден"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пресен лук - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 130 г
  • бекон - 100 г
  • магданоз
  • босилек
  • мащерка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива и подсушава. Овкусява се със солта, черния пипер и лимоновия сок и се оставят на настрани да поеме от подправките.

Гъбите се измиват и нарязват на полумесеци, а беконът се реже на парченца. Лукът си почиства и нарязва на колелца, а чесънът - на ситно.

В малко мазнина за кратко се задушават беконът и гъбите. Към тях се прибавят лукът, чесънът, магданозът, мащерката, босилекът и се овкусяват с още малко черен пипер и сол.

Скумрията се пълни с част от сместа, а останалата смес се подрежда в тавата около рибата.

Тавата се покрива с фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45-50 мин.

След това фолиото се премахва и оставяме рибата да се запече за 5-10 мин. Сервирайте с варени картофи и чаша бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: