Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме цялата зеленчукова аптека. Нарязваме продуктите на ситни зарчета. Зеления фасул скъсяваме и режем на 1.5-2 см. Нека се усеща. В тенджера с кипящ и подсолен зеленчуков бульон слагаме растителната мазнина и прибавяме лук, моркова и пащърнака.
Солта изтегля течността от зеленчука и той се сотира за по-кратко време. Така скъсяваме топлинната обработка и запазваме и витамините му.
След като омекнат прибавяме праза, картофа, нарязаните дръжки от листата на цвеклото, зеления фасул, граха и корена от магданоза. Супата къкри под похлупак на много слаб огън.
След около 10 минути добавяме нарязаните на кубчета или пасирани домати, мащерката на клонки, нахута, броколи.
Овкусяваме с черен пипер и добавяме сол, ако е необходимо.
Зеленчуците са сварени, в кухнята ухае вкусно и е време за застройката. Разбиваме млякото и жълтъка и темперираме постепенно с част от бульона. Сервираме супата гореща, гарнирана с много лимонов сок и поръсена с листенца прясна мащерка. Да ви е сладко и бъдете здрави!