Начин на приготвяне
Рибата се почиства от вътрешности, измива се добре и се нарязва на филенца. Поръсва се със сол и черен пипер, завива се с фолио и оставяме да се овкуси за 30 минути.
В купа се разбива яйцето, в чиния сипваме царевично брашно, отделно слагаме галета.
Загрява се олио в тиган, топим филенцата първо в брашно, после в яйце и накрая в галета.
Пържим от двете страни до златисто, изважда се върху салфетка да попие мазнината.
Сварява се ориз в подсолена вода, когато е почти готов сипваме отцедена консерва грах и оставяме за кратко да ври до готовност.
Овкусява се и оставяме под капак.
Сервираме порция панирана риба, резени лимон, ориз с грах, кръгчета краставичка и чери домати.
Лесно и вкусно за празника! Панираната херинга с ориз и грах е готова.