Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с моркови и грах

Ориз с моркови и грах

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Ориз с моркови и грах
Снимка: Мариела Христова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Изборът оставяме на вас - дали ще го хапнете като основно или ще го гарнирате с някоя постна пържолка"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • моркови - 3 бр.
  • грах - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена кипяща вода сваряваме измитите и обелени моркови (цели) и граха, докато омекнат.

Сваляме от котлона и след като изстинат, нарязваме морковите на малки кубчета. Измиваме ориза до пускане на чиста вода и го прехвърляме в тава.

Върху него добавяме зеленчуците, овкусяваме със сол и черен пипер и поръсваме с магданоз.

Прибавяме малко олио, за да не стане ориза сух и наливаме вода 1:3. Печем в умерена фурна на 150-180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
70 минути за такова семпло ястие ми е прекалено много.
Защш не бланшираш зеленчуците и после не ги пресечеш в ледена вода а ги чакаш да изстинат (чакаш ли ги да се скашкат?).
1:3 вода е прекалено много, по принцип е 1:2 - но може о да си пава, незнам какъв ориз използваш.
Не е много препоръчително да миеш ориза до бистра вода - отмвяаш му нишестето а снего минерали витамини и вкус.
20.02.2016 01:29
1
1
Покажи всички подкоментари
Петя Славчева
Петя Славчева
става за разделно хранене и често се приготвя вкъщи
03.02.2016 17:50
1