Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на кубчета, поставете ги в подсолена вода и ги варете около 20 минути до омекване.
Прецедете и намачкайте картофите на пюре, добавете маслото, сухите подправки, солта и млякото, разбъркайте до еднородна маса и оставете да се охлади.
Към охладеното пюре добавете брашното и замесете тесто. Нарежете кашкавала на малки кубчета. От картофеното тесто оформете топчета, колкото голям орех.
Във всяко топче поставете кубче кашкавал в средата и отново оформете топче, като се уверите, че кашкавалът е добре запечатан, така че да не се разтече при пържене.
Оваляйте топчетата в сусама и пържете в нагрятото олио (трябва да плуват в него) до златисто-кафяв цвят.
Готовите топчета подредете върху напластена кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.
Много вкусни крокети, които са супер мезе за вашата биричка!
Мини картофените крокети с кашкавал са готови.