Начин на приготвяне
Разполовяваме филийките хляб. Лимона режем на много тънки резени. Майонезата смесваме с малко горчица и щипка лимонена кора.
Намазваме хапките с майонезата. Върху нея поставяме листо от цвекло или салата Дъбов лист за контраст. Върху него тънък резен от лимон.
Отстрани подреждаме маринована рибка, а до нея по три зрънца грах и пъпки от каперси. Декорираме с резен праз и тънка ивичка от червен лук.
Подреждаме солените хапки върху листа от салата и сервираме рибната салата с подходящо руско питие.
Съвет: Можете да импровизирате и с друг вид маринована риба. Най-подходящи за вкус и декорация са листенцата от пресен девесил.
За съжаление, в момента не разполагах с тях, затова аранжирах с магданоз.
Солените парти хапки с маринована риба са готови.