Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Сепия с доматен сос

Сепия с доматен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сепия с доматен сос1 / 2
29/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"Не сте готвили сепия досега - ето чудесен повод да го направите"

Необходими Продукти

  • сепия - 600 г малки сепии
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 струк
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 зелена
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 10 скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • бял пипер
  • дафинов лист - 2 броя
  • домати - 2 големи
  • мента - 1 с.л. листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много добре измийте сепиите и ги почистете, като отстраните дългите тънки мембрани от главата и разцепете очите - по този начин излиза мастилото на сепията.

Сложете сепиите в тенджера, залейте с оцета и добавете зърна черен и бял пипер, няколко счукани скилидки чесън и малко сол.

Похлупете и оставете да се варят, докато напълно омекнат на тих огън. След това нарежете сепиите на парчета с големина около 1 см.

Загрейте мазнина в широк тиган и запържете скълцаните лук, праз и чесън.

Добавете нарязаните моркови и чушка, а след като омекнат леко - и почистените и нарязани ситно домати. Пуснете дафиновите листа и оставете сосът да ври, докато се разварят.

Добавете сепията заедно с течността, в която са се варили.

Оставете ястието да се готви за около 7 минути и овкусете със сол, смлян черен и бял пипер.

Поднесете сепията с доматен сос с гарнитура от салата и поръсено с листа мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: