Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от бял амур с лимоново-сметанов сос

Филе от бял амур с лимоново-сметанов сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Филе от бял амур с лимоново-сметанов сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Изискано рибно блюдо, което ще остави гостите ви без думи"

Необходими Продукти

  • бял амур - 500 г филе
  • масло - 50 г
  • сметана - 150 мл за готвене
  • чесън - 1 скилидка
  • горчица - 1 с.л. дижонска
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • бял пипер
  • лук - 2 с.л. шалот, ситно нарязан
  • магданоз - 2 с.л., нарязан
  • лимонови резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете филето от бял амур със сол и бял пипер. Нарежете го на порции и поставете в тава за печене.

В купа (която може да се използва в микровълнова) смесете маслото, сметаната, чесъна (предварително нарязан наситно), горчицата, лимоновия сок. Подправете със сол и бял пипер.

Разбъркайте хубаво и поставете в микровълнова фурна за около 2 пъти за по 30 секунди, докато се разтопи маслото, като разбъркате след първите 30 сек.

Поръсете рибните филета със ситно нарязания лук шалот. Изсипете соса върху филетата.

Отгоре подредете резенчета лимон. Запечете за около 15-20 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Последните минути поръсете с нарязан магданоз.

Сервирайте печената риба с картофено пюре и сос.

Филето от бял амур с лимоново-сметанов сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: