Начин на приготвяне
Овкусете филето от бял амур със сол и бял пипер. Нарежете го на порции и поставете в тава за печене.
В купа (която може да се използва в микровълнова) смесете маслото, сметаната, чесъна (предварително нарязан наситно), горчицата, лимоновия сок. Подправете със сол и бял пипер.
Разбъркайте хубаво и поставете в микровълнова фурна за около 2 пъти за по 30 секунди, докато се разтопи маслото, като разбъркате след първите 30 сек.
Поръсете рибните филета със ситно нарязания лук шалот. Изсипете соса върху филетата.
Отгоре подредете резенчета лимон. Запечете за около 15-20 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Последните минути поръсете с нарязан магданоз.
Сервирайте печената риба с картофено пюре и сос.
Филето от бял амур с лимоново-сметанов сос е много вкусно.