Начин на приготвяне
Първо правим маринатата за рибата - в голяма купа или подобен съд поставяме лимоновия сок, зехтина, бялото вино, ригана, черния пипер, соевия сос, сол и горчицата.
Разбъркваме добре марината, за да се смесят продуктите.
Измитата риба поставяме в найлонов плик и изсипваме сместа при рибата.
Поставяме в хладилника поне за 2-3 часа, като от време на време обръщаме плика, за да се овкуси навсякъде рибата.
Изваждаме вече овкусената риба от плика и я поставяме да се отцеди в подходящ съд.
Така отцедената вече риба овалваме в царевичния грис и пържим в добре загрята мазнина до порозовяване от двете страни.
С тази рецепта може да се прави и с друг вид пържена риба по избор.
Хрупкавият бял амур е готов.