Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко, бакпулвера и олиото. След като разбиете добре, сипвайте постепенно брашното и бъркайте до хомогенизиране.
Сипете сместа в предварително намазнена и набрашнена форма. Оваляйте гроздовите зърна в малко брашно и разпределете равномерно. Може някои от зрънцата да притиснете надолу.
Сложете лесния кекс с грозде да се изпече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като кексът се надигне и хване кора, го извадете и сложете лист алуминиево фолио, за да не загори.
Доизпечете кекса с грозде в намалена на 150 градуса фурна до готовност. Нарежете сладкиша охладен. Украсата може да е от ядки и пресни гроздови зърна.
Коментари