Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Празнични меденки с шипков мармалад

Празнични меденки с шипков мармалад

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Празнични меденки с шипков мармалад
Снимка: Анелия Терзиева
4 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
"Специални празнични меденки за специалните ни хора"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.ч.
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1
  • оцет - 2 с.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • шипков мармалад - 1 бурканче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото, меда, оцета и разбъркваме отново, докато продуктите се смесят.

Пресяваме брашното и смесваме с останалите сухи съставки. Разбъркваме добре всичко.

Омесваме меко тесто, по желание разточваме, или директно изрязваме формички по желание.

Аз лично оформям тестото на руло и го нарязвам на шайби с дебелина от около 0.5 см. Всяко парче оформям като топче на ръка. Редим в тава с хартия за печене и печем на 180°C за 20 мин.

Получените меденки слепвам две по две с шипков мармалад.

Празничните меденки с шипков мармалад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: