Начин на приготвяне
Тиквата се почиства и рендосва на едро ренде.
В купа смесваме крема сирене, пудра захар и две супени лъжици олио. Всичко се разбърква добре с вилица, да се получи крем.
Взема се една кора, по дължина се намазва една лъжица от крема сиренето, отгоре се поръсва с лешници, а по цялата кора се поръсва олио и настъргана тиква с 1 лъжица кристална захар и малко канела.
По дължина се завива два пъти по 1 пръст кората, да покрие крема сиренето, отгоре поставяме тънка точилка или стъклена пръчка като мен и се навива до края. Двата края се набират към средата и изтегляме точилката.
Нареждат се рулата в намаслена с олио тава. Така се оформят всички кори, докато се напълни тавата. Фурната се загрява на 190-200 градуса и печем до зачервяване - при мен за 25 минути.
Изваждаме топлата баница и леко се напръсква със студена вода, отгоре се покрива с кърпа. Нарязваме на парчета и хапваме с чаша кафе.
Ако искате да опитате по-различен тиквеник, това е вашата рецепта :))
Весели празници! Тиквеникът с крема сирене за Коледа е много вкусен.