Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Фахитас»Фахитас с пиле, сушени домати и царевица

Фахитас с пиле, сушени домати и царевица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Фахитас с пиле, сушени домати и царевица
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вторите най-вкусни фахитас с пиле може да опитате в мексико, защото най-най-най вкусните ги правим ние"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • сушени домати - 120 г
  • царевица - 120 г сладка, от консерва
  • лук - 1 глава средна
  • магданоз - 3 с.л. накълцан
  • зехтин - 70 мл
  • бяло вино - 70 мл
  • сол на вкус
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • лют пипер - на вкус
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • целина - 1/2 ч.л. на прах
  • чесън - 1/4 ч.л. на прах
  • захар - 1 ч.л.
  • тортиля питки - 360 г (1 пакет) пшенични или царевични
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука на ситно, а пилешките филета нарежете на лентички. Сушените домати направете на едри парченца. Ако не разполагате с мариновани, които са мекички, то накиснете си ги предварително във вода, за да омекнат.

Загрейте зехтина на умерен огън и запържете лука до златисто, добавете пилешкото месо и след като побелее, налейте виното. Гответе 2-3 минути и сложете сол на вкус, захарта и всички сухи подправки. Бъркайте още няколко минути до цялостно изпаряване на виното и оставане на мазнина.

След като отстраните от огъня, добавете пресния магданоз, царевицата и сушените домати.

Запечете за много кратко от двете страни тортиля питките, почти само колкото да ги стоплите. Поднесете ги веднага топли заедно с плато, в което сте прехвърлили вкусния пълнеж за тях.

Поставяйте от плънката и завивайте фахитасите, които може да консумирате в компания с гуакамоле, мексикански доматен сос или мариновани халапеньос за още повече пикантен вкус.

Да ви е сладко! Фахитасите с пиле, сушени домати и царевица са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: