Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с чесън и сушени домати

Пиле с чесън и сушени домати

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7308k2k12k5
Пиле с чесън и сушени домати
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
07/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Крехко пиленце в ароматна средиземноморска комбинация - няма как да не го опитате!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 3 бр. бутчета или филе
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сушени домати - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • чоризо - 150 г
  • бульон - 150 мл пилешки
  • бяло вино - 120 мл
  • маслини - 100 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете месото. Смесете брашното с червен пушен и черен пипер и оваляйте всяко парче месо и изтръскайте.

В тиган на котлона загрейте зехтина и маслото и поставете месото да се запържи до златисто от всички страни. Филето се сготвя по бързо от бутчетата, затова го наблюдавайте и обръщайте при необходимост.

Извадете месото в чиния и в същата мазнина сложете нарязан чоризо салам да се запържи и пусне аромат. Сушените домати нарежете на парчета, а чесъна на ситно и ги добавете при салама.

Запържете за кратко, сипете виното, разбъркайте и оставете да клокне, след което сипете и бульона. Оставете около 5 минути и махнете от котлона.

В тавичка сложете парчетата месо, между тях маслинки и сипете сместа от домати. Поставете във фурната на 170 градуса за 30 минути да се запече. Накрая поръсете с магданоз или пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
вкусна и доста по-различна рецепта за пилешко от това което съм правила до сега.
10.04.2016 17:32