Начин на приготвяне
Накълцайте лука на ситно, а пилешките филета нарежете на лентички. Сушените домати направете на едри парченца. Ако не разполагате с мариновани, които са мекички, то накиснете си ги предварително във вода, за да омекнат.
Загрейте зехтина на умерен огън и запържете лука до златисто, добавете пилешкото месо и след като побелее, налейте виното. Гответе 2-3 минути и сложете сол на вкус, захарта и всички сухи подправки. Бъркайте още няколко минути до цялостно изпаряване на виното и оставане на мазнина.
След като отстраните от огъня, добавете пресния магданоз, царевицата и сушените домати.
Запечете за много кратко от двете страни тортиля питките, почти само колкото да ги стоплите. Поднесете ги веднага топли заедно с плато, в което сте прехвърлили вкусния пълнеж за тях.
Поставяйте от плънката и завивайте фахитасите, които може да консумирате в компания с гуакамоле, мексикански доматен сос или мариновани халапеньос за още повече пикантен вкус.
Да ви е сладко! Фахитасите с пиле, сушени домати и царевица са много вкусни.