Начин на приготвяне
Пресейте брашното и добавете солта и маята. Към тях прибавете топлото мляко и разбъркайте до хомогенна смес. Накрая добавяйте олио, докато получите меко гладко и еластично тесто.
Постелете дъното на тава за пица с хартия за печене и разпределете тестото равномерно върху нея. Намажете с по-дебел слой домашна лютеница, нарежете топеното сирете на колелца и ги разпределете върху лютеницата.
Върху всяко колелце поставете по едно тънко колелце от кренвирша и поръсете с царевица около него като слънчица. Останалия кренвирш нарежете на кубчета и смесете с останалата царевица.
Настържете половината кашкавал (за спойка) в тях и разбъркайте, разпределете сместа в празните места около т.нар. слънчица.
Печете веднага, поставете пицата в предварително нагрята на 220 градуса фурна и печете до лек загар на кренвирша.
Извадете тавата и настържете останалият кашкавал отгоре, върнете тавата в фурната и печете до разтопяване (размекване) на кашкавала.
Това е любимата комбинация за всеки малчуган, любимият им колбас кренвирш, дебел слой лютеница, сирене (може и обикновено, но настъргано) и кашкавал.
Бързата пица за деца е готова.