Шоколадова торта с майонеза

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
453263562071
Шоколадова торта с майонеза3 / 3
11/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Неочаквано добра комбинация"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • майонеза - 400 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 пак.
  • вода - 2 ч.ч.
  • какао - 100 г
  • За крема
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • шоколад - 400 г
  • За украсата
  • захарни топчета - за декорация на Dr. Oetker
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме продуктите за блата с помощта на миксер до получаване на плътна какаова смес.

Разпределяме в три тавички (25 см) предварително подмазани и с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Оставяме блатовете да се охладят хубаво.

За приготвянето на крема загряваме сметана и преди да заври, махаме от котлона и прибавяме натрошения шоколад.

Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Оставяме да се охлади и да стане по-плътен.

Започваме да редим ред блат, ред крем. Преди да завършим тортата и да я залеем, оставяме в хладилник за 20-30 минути и заливаме с останалата част от крема.

Декорираме шоколадовата торта с украса на Dr. Oetker по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: