Начин на приготвяне
Разбиваме продуктите за блата с помощта на миксер до получаване на плътна какаова смес.
Разпределяме в три тавички (25 см) предварително подмазани и с хартия за печене.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути. Оставяме блатовете да се охладят хубаво.
За приготвянето на крема загряваме сметана и преди да заври, махаме от котлона и прибавяме натрошения шоколад.
Бъркаме до получаване на хомогенна смес. Оставяме да се охлади и да стане по-плътен.
Започваме да редим ред блат, ред крем. Преди да завършим тортата и да я залеем, оставяме в хладилник за 20-30 минути и заливаме с останалата част от крема.
Декорираме шоколадовата торта с украса на Dr. Oetker по ваш избор.