Крем ашуре

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Крем ашуре3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Полезен, вкусен и класически десерт със спомени от детството ни"

Необходими Продукти

  • пшеница - 500 г грухана
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • стафиди - 1 к.ч.
  • канела
  • нишесте - 1 с.л.
  • розова вода
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете груханата пшеница, измийте я и сложете да се вари на слаб котлон, докато омекне. При нужда долейте още малко водичка по време на варенето и разбърквайте редовно и внимателно.

Отцедете от излишната вода и отделете 1/3 от него. Останалото жито претрийте през цедка или го пасирайте.

Добавяте към полученото пюре заделеното жито, захарта, смлените орехи, стафидите и нишестето, разтворено предварително в 100 мл студена вода. По желание добавете и капки ванилова есенция.

Получената каша сипете в съд на котлона и варете за около 7-8 минути, като бъркате. След това ароматизирайте ашурето с розова вода (ако не сте добавили ванилия) и разпределете в купички.

Поръсете с канела, орехи и накиснати във вода и отцедени стафиди. Поднесете крем ашуре, след като е напълно изстинал и леко желиран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка: