Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Ашуре»Варена пшеница (Ашуре)

Варена пшеница (Ашуре)

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Варена пшеница (Ашуре)
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Не просто варено жито, а ароматно ашуре - любимият десерт на Ной"

Необходими Продукти

  • пшеница - 200 г грухана
  • захар - 100 г
  • орехи - 50 г
  • стафиди - 50 г
  • розова вода - 10 мл
  • канела - 3 г
  • нишесте - 15 г бяло (3 ч.л.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пшеницата, след което я накиснете във вода за няколко часа. Сложете я да се свари в същата вода на тих огън.

Отделете 2/3 от пшеницата, претрийте я през цедка и залейте с отварата от варенето. Сложете получената каша да заври и добавете размитото с малко студена вода нишесте, захарта.

Добавете и останалата 1/3 пшеница и варете на слаб котлон до сгъстяване. Накрая разбъркайте със стафидите и розовата вода.

Разпределете ашурето в купички поръсете с натрошено орехови ядки и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: