Начин на приготвяне
Нарязаният на ситно праз лук се задушава в половината от олиото, прибавя се червеният и черният пипер. Сместа се остава да се охлади.
В продълговата тава се застила пекарска хартия и се поставят 2 кори, върху тях се наръсва част от плънката с лук и част от плънката, приготвена от яйцата, сиренето, киселото мляко, содата и останалото олио.
Така се редуват 2 кори и 2 вида плънка, докато корите свършат. За най-отгоре се оставят 2 с.л от яйчената смес.
Баницата се пече в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.
Малко преди да извадим баницата от фурната, я поръсваме с настърганият кашкавал.
Баницата с праз и кашкавал е готова.
Коментари
И това ако е "мастър шеф" аз съм Елизабет II.